2013. június 8.

Bianco Perlino mészkő

Bianco Perlino / Bianco Asiago mészkő


Ez a szép,- fehér Olasz mészkő - amit gyakran márványként emlegetnek - az Ön otthonának dísze is lehet. Nevének a jelentése: fehér gyöngyöcske. Színe: fehéres,- csontszínű; rajzolata egyben a jellemző "koponyavarrat"-szerű erezete. Ezzel a mészkővel vannak burkolava az Intimissimi és Calzedonia fehérnemű üzletek. (A Westend-ben lévő Intimissimi-ben sajnos már csak a csempe utánzatát rakták le - nem is olyan hangulatos és előkelő, mint az igazi mészkővel burkolt üzletek...). A saját belső ablakkönyöklőimnek is ezt az anyagot választottam, mert egyszerű, világos színű, és nem utolsó sorban: nagyon szép.

Származási hely: OlaszországFelületek: fényezett, mattcsiszolt, homokszórt, kefés antik
Rajzolata csak az úgynevezett koponyavarratok, mely mentén valamivel puhább a kő, emiatt idővel ott valamelyest elszíneződhet, kophat. Emiatt jól mutat antik, provance-jellegű belsőépítészeti megoldásokkal tervezett házaknál. A kefés antik csiszolással kimondottan érdekes felülete adódik, mert az erezetei mentén nagyon szépen kikopik az anyag. 

Hova javaslom? Csak beltérre, mert nem fagyálló. Padló és falburkolatként fürdőszobában, vagy egyéb helyiségek vízszintes burkolataként. Jól mutathat nagy terek esetében 60*60, vagy 80*80 cm-es méretben. Készülhet még belőle: ablakpárkány, lépcső, mosdópult, antik konyhapult, vagy kandalló burkolat is.

Technikai adatok  
Jellemző anyagvastagság: 1; 2 és 3 cm
Méretei 2 és 3 cm vastag anyag esetében: 4-6 m2-es táblákban.
Súly: 2 cm vastag anyag: ~50 kg/m2; a 3 cm vastag anyag: ~75 kg/m2
Minimális vízfelvevő képessége miatt vizes helyiségekben vízszigetelés szükséges alá.

Nagyságrendi árak, hozzá illő és hasonló anyagok javaslata a képek után!Bianco Perlino mészkő - vágott, nagyságrendi árak:
1 cm vastag 30*30*1, 60*30*1 cm: kb. 15-20.000 Ft + Áfa / m2
2 cm vastag: 20-30.000,- Ft + Áfa / m2 méretektől függ
3 cm vastag: 30-45.000,- Ft + Áfa / m2 méretektől függ
A fenti árak tájékoztató jellegűek, a pontos árat jelentősen befolyásolhatja a megrendelt mennyiség, és a tábla kihozatala (milyen veszteséggel lehet kivágni a kívánt méretet/méreteket); továbbá függ az EUR ingadozásától.
Minden egyéb megmunkálás, pl.: pultok esetében élcsiszolások, kivágások felárasak.

Javasolt kiegészítő márványok:
Nero Marquina, Rosso Alicante, Emperador Dark, Verde Imperial, Rosso Verona 

Hasonló anyagok:
Crema Marfil, Botticino, Süttői mészkő, Vraca, Fossile Travertine, Jura

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése